علاقه و کامپیوتر

حس جدید کامپیوتر

علاقه و کامپیوتر

حس جدید کامپیوتر

کابل شبکه چیست؟؟

نتیجه تصویری برای کابل شبکه cat6 چیستا

مروزه کابلهای زوجی به هم تابیده که به 3 شکل طراحی و ساخته شده اند، مورد استفاده عموم قرار گرفته اند: دسته اول زوج سیمهای به هم تابیده بدون زره  UTP , دسته دوم زوج سیمهای به هم تابیده فویل دار ScTP   و دسته سوم زوج سیمهای به هم تابیده زره دار STP  هستند . کابلهای UTP ارزان ترین و رایج ترین نوع کابل در دنیای شبکه های کامپیوتری و برق هوشمند هستند و در رده های مختلف با پهنای باند متفاوت وارد بازار شده اند :

 

 

 

آنچه باید درباره کابل شبکه‌های کامپیوتری بدانید(1)

کابلهای category1) Cat1)

این نوع از کابلها دارای پهنای باند حداکثر 100 کیلوهرتز هستند و حداکثر نرخ ارسال در آنها 144کیلو بیت بر ثانیه 144kbpsاست و در مودم های معمولی و دستگاههای فکس کاربرد دارند.

کابل های Cat 2

دارای پهنای باند 1MHz هستند و حداکثر نرخ ارسال آنها برابر 2Mbps  است و بیشتر کاربرد آن در شبکه Integrated Services Digital Network) ISDN) و برای خطوط با نرخ حداقل است.

کابل های Cat 3

دارای پهنای باند 16MHz هستند و حداکثر نرخ ارسال آنها برابر 10Mbps  می باشد. بیشتر کاربرد آنها در سیستمهای تلفن است.

کابل های Cat 4

دارای پهنای باند 20MHz هستند و حداکثر نرخ ارسالی برابر 16Mbps دارند و بیشتر برای استفاده در توپولوژی Token Ring طراحی و ساخته شده بودند.

کابل های Cat 5

دارای پهنای باند 100MHz هستند و حداکثر نرخ ارسال داده در آنها 100Mbps است (برای یک جفت سیم). برای استفاده در اترنت سریع (100Base-T) استاندارد شده اند. نوع ارتقا یافته این کابل به Cat5E مشهور است که در اترنت گیگابیت کاربرد دارد.

 

ابل های Cat 6

دارای پهنای باند 250MHz هستند و برای استفاده در اترنت گیگابیتی طراحی و ساخته شده اند. این کابل هم دارای نوع ارتقا یافته به نام Cat6E است.

تذکر: کابلهای Cat5 و Cat5E اندکی با یکدیگر تفاوت دارند ولی پهنای باند آنها ثابت است.  کابلهای Cat6 و Cat6E نیز اندکی در پارامترهای مخابراتی انتقال تفاوت دارند و تفاوتی در میزان تضعیف سیگنال و یا پهنای باند با یکدیگر ندارند.

آنچه باید درباره کابل شبکه‌های کامپیوتری بدانید(1)

کابل های Cat 7

دارای پهنای باند 600MHz هستند و در اترنت 10 گیگابیتی و بالاتر کاربرد دارند.لازم به ذکر است که امپدانس کابلهای رده 3 تا 7 معادل 100 اهم است و حداکثر طول کابل در آنها 100 متر می باشد. تفاوت این 7 رده کابل عمدتاً در قطر سیم و میزان پیچش سیمها به دور یکدیگر است.

پس از توضیح انواع کابل های دسته اول یعنی زوج سیمهای به هم تابیده بدون زره  (UTP ) در اینجا به بررسی Cat5 , Cat6 و کاربرد های آنها در برق هوشمند و شبکه های کامپیوتر می پردازیم :

 

شباهت‌ها و تفاوت‌ها دو کابل پر کاربرد در شبکه های هوشمند ساختمان cat5 و cat6

نخست باید بدانید که اجزاء Cat6  که توسط شرکت‌های سازنده مختلف تولید می‌شوند می‌بایست بتوانند با یکدیگر کار کنند (Interoperability) و همچنین باید بتوانند با سایر استانداردهای قبل از خود نیز سازگاری داشته باشند . یعنی این‌که بتوان اجزاء Cat6 و اجزاء Cat5 را در یک شبکه در کنار یکدیگر استفاده نمود و یا در صورت لزوم بتوان اجزاء Cat6 را جایگزین اجزاء Cat5 نمود.ولی در تجهیزات Cat6 تحمل خطای بیشتری در برابر تغییرات مقاومت وجود دارد .

تغییرات مقاومت تحت عنوان پارامتری به نام Return loss (افت بازگشتی) سنجیده می‌شوند. هر چقدر مقدار Return loss(برحسب دسی‌بل) بیشتر باشد طبیعتاً مقدار انعکاس سیگنال و انعکاس مجدد سیگنال در شبکه کامپیوتری یا تجهیزات برق هوشمند ساختمان کمتر خواهد بود. در نتیجه Cat 6 نرخ خطای بیتی (BER) کمتری برای شبکه‌های اترنت سریع و گیگابیت اترنت1000 (BASET) ارائه می‌کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.